Dag Tokio, Hallo Nikko

Het uitzicht vanuit station Tokyo was grijs. Het leek of ze nog één verdiepinkje willen bijbouwen. Wij vertrekken met de Shinkansen waar verschillende types/ neuzen zijn. Snel en toch geen voorbij-razend gevoel met 235km/per uur. Langzaam worden de gebouwen lager en de tussenruimten groter en groener. Tot het woonhuizen met rijstvelveldjes zijn en als achtergrond groene bergen.

In Nikko hebben we een vakantiehuisje in een straatje dat eindigt op een begraafplaats. Binnen op futons slapen met een groen uitzicht. De 360 graden foto van Milan toont onze kamer met klassieke japanse inrichting.

De beroemde rode brug voor ‘good fortune’ gaat net dicht. We lopen het werelderfgoed binnen via een steile klim. De Japanse sequoia met al kleurende eiken en andere prachtige naaldbomen vormen het decor waar tal van tempels in verscholen liggen. Tot morgen als beloften want ze zijn inmiddels allemaal gesloten. Inclusief de in een fabriek verstopte tempel met een levensgrote afdruk erop. Waar je de werknemers ziet wachten op de baas. Nadat hij zijn employees dankt met een buiging die ze beantwoorden, vertrekken ze. Net als wij. Als laatste gasten van een Japans theehuis drinken we traditionele groene thee met jellyrodebonentaartje op Bram z’n verjaardag. En na een natte wandeling terug is er gegrilde makreel met spinazie en zure komkommer.

Nu terug op de futon met Enka-muziek van Milan. Japanse versie van vijftige jaren ‘spring-maar-achterop’ muziek. West meets Oost. (tekst is van Netty)

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/var/www/clients/client26739/web32825/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.

6 gedachten over “Dag Tokio, Hallo Nikko”

 1. Wij vonden Nikko geweldig. Lekker met de bus de bergen in naar verschillende plaatsen met watervallen en warmwaterbronnen, en je kan er heel mooi wandelen. En geniet van het aangename klimaat, want in het zuiden (als je die kant op gaat tenminste) is het veel heter.

  Beantwoorden
 2. Jammer dat het zo bewolkt is, maar zo te zien is het niet koud. Daarom is het daar denk ik ook zo groen. Een hele andere wereld, de arbeiders die op hun baas wachten voor de buiging, de mini huisjes waar mensen wonen, de tempels, de rust in de straten, een hele overgang na Tokyo!

  Beantwoorden
 3. Lieve Milan en Netty,
  Ik wens jullie heel veel plezier en mooie ervaringen in een wel heel andere wereld dan onze Europese. Geniet ervan! Ik ga jullie volgen en weet hoe Milan hier naar heeft uitgekeken.
  Liefs, Marjoleine

  Beantwoorden
  • Helaas Ton dat mag nog niet. De neus gefotografeerd vanaf het andere perron. Wel een folder gezien van de Nozomi. Wat een weelde.
   Groet Netty

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.