Glanzend Nikko

Met de eerste bus naar een uitzichtpunt wat een plateau van levende hoogvenen blijkt. Mooi en zonnig op 1535 meter met bloeiende moerasspirea, tijgerlelies in de knop en leuke gele bloemetjes die ik nog niet thuis kan brengen. Ontbeten met gekozen gerechten aangeduid met handen en voeten aan de behoorlijk bejaarden bediening die voortvarend aan de slag gingen in de keuken. Zie sectie ETEN.

Door naar de watervallen met een stevige klim naar boven. Bewolkt en droog met ongeveer 100 meter hoogte verschil ten opzichte van het hoogveen plateau.
De grote Kegon waterval die zich loodrecht naar beneden stort is te bereiken met een snelle lift. We worden gewaarschuwd en inderdaad geheel aan het zicht onttrokken door een dichte mist. Daardoor wel sprookjestafreel vastgelegd. Milan nog twee Tshirts LL gekocht en een houten naambordje laten graveren op deze stop.
Zittend tussen de rij in de bus op een uitklapstoeltje, door de tempel. Die glanzen in de stortende regens. Helaas zijn wij de plu’s vergeten waardoor we niet alles gaan zien. De poort Ishidorii wel evenals het Mausoleum van de derde shogun Iemitsu Taiyuinbyo, de tempel met de boeddha op een pauw en Omizuya het waterhuis waar je je handen wast en je mond spoelt met bronwater wat met de stromende regen wel erg noodzakelijk wordt. Van onder een afdak nog wat details. Meer foto’s en info bij TEMPELS.
Milan steekt de rode brug over voor eeuwige ‘fortune’ zodat hij me nog eens kan trakteren op een prachtige reis.
Na de boodschappen en een vroeg avondeten puffen we uit in ons huisje. Waar we verrast worden door de komst van een 21 jarige Koreaan die weliswaar in de andere kamer slaapt maar wel gebruik maakt van de voorzieningen gedecoreerd met mijn onderbroeken en een huiselijke Milan klaar voor het bad. Lim lacht zich een deuk om onze verwarring en verhalen. Hij is onder de indruk van Milan’s japanse inrichting thuis en valt uit zn slippertjes van mijn woonplek. Mocht deze toekomstige doctor medische chemicus Nederland bezoeken dan gaan jullie hem vast zien. Milan laat nog een lief briefje, zijn buspas en wat Nikko informatie achter. Morgen om half acht de bus, lokale trein, Shinkansen1 en met 5 minuten overstaptijd nummer twee naar Akita. Verslag vanuit de trein terwijl jullie slapen.

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/var/www/clients/client26739/web32825/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.

bus naar boven

Mist op hoogvenen. Zen.

Water naar het meer

11 gedachten over “Glanzend Nikko”

 1. Het is heel leuk om zo mee op reis te zijn. Wat een regen. Zitten jullie in het regenseizoen. Dank voor al jullie inspanningen voor dit verslag. Ik ben iedere dag weer blij met wat ik te zien krijg.

  Beantwoorden
  • Dank voor je reactie erg motiverend.
   En vanaf heden zullen we eens per twee dagen posten. Het zijn zoveel indrukken en het verkleinen, sorteren, uploaden en plaatsen van de filmpjes kost naast het schrijven aardig wat tijd.
   Dus schrijven we morgen tijdens de lange treinreis ons verslag en posten met de mobiele wifi.

   Beantwoorden
  • Echte van Vlijmen waardige mist foto’s. Vond ik ook. En dat jij in de miist een vulkaan ziet dat laat toch weer zien dat het fantasie prikkelt. Xn

   Beantwoorden
  • Hi Wolfgang, We are having a great time in Japan. It is hot and very humid. We had lot’s of rain untill we arrived in Akita. At the moment we just arrived in Kyoto and stay here six nights and then move further to Himeji, Hiroshima, Nagasaki, Beppu. We are going on a 2 day pelgrimage on the island of Shikoku. The official pelgrimage would take 2 months but it is not required to visit all 80 temples in one go. After the pelgrimage we visit a friend in Toyota and then go back back to Tokyo for 2 nights before flying back to Amsterdam.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.