Kyoto met de fiets

Het entree per trein in Kyoto met de architectuur van Hiroshi Hara is overweldigend. Jammer genoeg moesten we eerst voor aangifte verlies bij de politie langs. De noise-onderdrukkende koptelefoon Is verloren en (nog) niet teruggebracht. Parkeren voor Tokyo.
Fietsen ophalen en inmiddels in het pikdonker onze weg met behulp van Googlemaps vinden naar de airbnb. Dat kost een dik uur. Gelukkig zijn de Japanners buitengewoon behulpzaam als maps ons in de steek laat. Op de derde verdieping hebben we twee bedden met een douche wc wasmachine met japanse aanwijzingen. Door de kleine rugzak moet er gewassen worden. En ook geslapen. Dus Milan naar bed en ik op speurtocht naar de gemeenschappelijke keuken en gebruiksaanwijzing van de wasmachine. Missie geslaagd.

De eerste hele dag Kyoto brunchen we onderweg naar Ryoanji temple uit de Heian period 794-1192 De rotstuin en de bron met de wijze woorden op de steen rond de Tsukubai betekenen: ‘I learn only to be contented’. Super Zen. Daarna de Tõji-in tempel en de Shinto schrijn Kitano Tenman-gū.
Over grote drukke snelwegen en smalle paden in deftige buurten fietsen we toch zeker dertig kilometer. Want we peddelen langs de rivier richting Gion, de buurt van de Geisha’s die in veelvoud rondlopen en elkaar of door hun partner worden gekiekt. Milan stikt de moord in z’n te dikke Tshirt dus schaft hij een Jenbei aan. De andere kleding kan de kast in want dit lucht enorm op. Statig als een traditioneel geklede Japanner gaat onze tocht naar de feeërieke Yasaka shrine.
Bij thuiskomst worden we warm onthaald door onze host en anderen. We logeren in een shared house. En de gemeenschappelijke keuken is voor het hele blok. Heel vertrouwt delen. Milan laat z’n japanse inrichting thuis zien middels een 360 graden foto. Mooi stel mensen hier die we bij het ontbijt in andere samenstelling en aangevuld met geïnteresseerd bezoek weer aantreffen.
We zijn prima uitgeslapen, rijden van deze heuvel naar de heuvel andere kant van de rivier waar de toeristische Kiyomizu-dera tempel met panorama veranda te zien is. Onderweg bekijjen we de voormalige Kyoogokoku-ji tempel met pagode. Daarna plunderen we een supermarkt en eten we de gehutste bentomaaltijd die er heel hollands uit ziet na de fietsrit door velden en dalen. Prachtige luchten vandaag en vijf spetters regen die door de hitte nauwelijks voelbaar zijn. We krijgen ieder twee stukjes sushi met rauwe ham en ei versgemaakt door de vader van het jongetje waar ik nog even mee speel.
Wat een bijzonder huis in de prachtige voormalige hoofdstad.

 

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/var/www/clients/client26739/web32825/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.

 

7 gedachten over “Kyoto met de fiets”

  • Het landschap is redelijk vlak, behalve waar onze Airbnb zit. We zitten ongeveer 8km uit het centrum en het laatste stukje moeten we een heuvel op van 20% 🙁
   Het fietsen is nog niet zo ingeburgerd als bij ons. Soms zijn er fietspaden, maar meestal fiets je op de stoep. Regels zijn er ook niet, men fietst elkaar links/rechts voorbij en ze rijden rechts/links op de weg/stoep. Voetgangers lopen op het fietspad, etc. We slingeren ons er doorheen en gaat wonder boven wonder nog steeds goed.

   Beantwoorden
 1. Je ziet veel leuke dingen! O.a. veel dames in kimono’s.. maar dat zijn geen geisha’s. Die zijn heel speciaal, niet alleen voor de kimono’s maar ook voor make-up (wit geverfd gezicht etc.) zie ook dit artikel, waarin ook het verschil tussen de geisha en haar leerling (maiko) wordt toegelicht. http://www.vogue.com/article/geisha-culture-kyoto-japan-how-to-see-geiko-maiko

  Helaas zie de volleerde geisha zelden, maar de Maiko’s kom je nog wel eens tegen…

  Beantwoorden
  • Dank voor de link Ton. Prachtige foto’s en duidelijke uitleg waar Milan me ook al op Had gewezen. Ik leer elke dag en voel me steeds rijker worden met alle ervaringen.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.