Himeji kasteel

Uitgezwaaid door Yuka en haar dochter Rina fietsen we in recordtijd van veertig minuten naar de fietsenverhuur.
Samoerai Akamatsu Norimura bouwt een fort  op Himeyama Hill in 1335. In 1581 bouwt Hideyoshi een kasteel met 3 verdiepingen. Pas in 1601 heeft Samoerai Ikeda Terumasa de andere vier verdiepingen toegevoegd. Wat we kunnen bezichtigen en jullie op de foto’s zien, is een herbouw. Tijdens WO2 is het kasteel in plat gebombardeerd. De renovatie gestart in 1950 is met alle oude technieken en bouwtekeningen uitgevoerd. In 2009 wordt weer een onderhoud en reparatie gestart en geheel compleet opgeleverd in 2015. Na een heerlijke sushi en een bijzondere ijscoupe ter gelegenheid van m’n dochters verjaardag vertrekken we naar Uno waar we de avond besteden met mijn eerste Onsen ervaring. Met de vrouwen meegedaan. Eerst goed wassen en zepen. Daarna in baden met limoenen of een heet bronbad buiten onder de sterrenhemel. Samen met zo’ n tien vrouwen in allerlei leeftijden. Vuurwerk in de verte om de dag spetterend af te sluiten.

Door Milan: Tattoos zijn verboden in de Onsen. Eerst krijg ik een pleister voor 200 yen aangeboden die er alleen afgaat met alcohol. Dan komt de jongen met een soort brede leukoplast om de tattoos te verbergen. Die blijkt gratis. Contact leggen met de plaatselijke bevolking blijkt moeilijk. Ze spreken slecht Engels en zodra je een bad instapt verdwijnen de anderen en komt er niemand bij je zitten. Evengoed geniet ik van het warme water van een natuurlijke bron.

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/var/www/clients/client26739/web32825/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.

Onze trein van Himeji naar Okayama rijdt binnen

Locale trein naar Uno aan de oceaan

7 gedachten over “Himeji kasteel”

 1. Voor ons een goedemorgen Milan en Netty….
  Onze complimenten voor de ja overheerlijke en mooie foto’s waar jullie
  ons steeds mee verblijden.
  Wat een geweldige ervaring…..wat wij ook mee maken……THANKS……
  En nog een fijne verdere trip gewenst.
  Lieve groet van ONS
  Han en Marijke.

  Beantwoorden
  • Lieve Marijke en Han,

   We hebben het zo naar onze zin in Japan. Vandaag in Hiroshima de plek bezocht waar de atoombom is neergekomen en morgen gaan we hier nog naar een heel mooi heiligdom (Miyajima Utsukushima). Daarna naar Nagasaki. Zijn nu onze 3e week begonnen en ik zal met pijn in mijn hart afscheid moeten nemen van een geweldig land.

   Beantwoorden
  • Lieve Lijn

   Sorry dat er alleen nummers zijn overgekomen. Gelukkig gaat het nu weer goed om mijn foto’s eerst kleiner te maken en daarna met de namen te plaatsen. Alleen selecteren doen we als We terug zijn. Teveel gedoe op mn telefoon.

   Liefs Netty en Milan

   Beantwoorden
 2. Geen tattoos in de onsen? Heeft misschien te maken met dat de yakuza dol is op tattoos? Fijne reportages, ga zo door, ik geniet erg van jullie verhalen en beelden.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.