Naoshima art&nature

We starten in de haven met het huren van een scooter. Het eiland Naoshima is gecultiveerd door de miljonair Fukutake die het Benesse House liet ontwerpen door de beroemde Japanse architect Tadao Ando. Alleen als je hotelgast bent, heb je toegang tot het Oval. Jammer misschien ooit nog eens. De foto’s getuigen van de buitenkunstprojecten plaatjes die ik, tegen alle regels in bleek later, heb gemaakt van het architectuur van museum Chichu door Ando. In het dorpje Tsutsuji-so staan de gele pompoen van Yayoi Kusama, Niki de Saint Phalle en een spiegelt prieel. De oude houten verlaten huizen zijn zwartgeblakerd geconserveerd door Fukutake en hebben een kunstbestemming gekregen. Waarmee hij het dorp Honmura op de kaart zet. De kunstprojecten zijn op aanvraag te bezoeken. Hier Is ook het Tadao Ando museum waar een aantal van zijn projecten te zien. Vooral zijn schetsen op bv een foldertje zijn erg de moeite waard.
Het havengebouw voor de ferrie heeft prachtige verhoudingen en spiegelende vlakken. De rode pompoen van Kusama als speelobject, een zitje met zilverkleurige paddestoelen en een constructie van gaas maken ons avontuur op Naoshima compleet. Vooral de architectuur in deze natuur heeft een  onbeschrijfelijke schoonheid.

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/var/www/clients/client26739/web32825/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.

Ferrie Uno naar Naoshima

Achterop de scooter op Naoshima

6 gedachten over “Naoshima art&nature”

 1. Tip: Ga in het havenplaatsje ook naar het badhuis/kunstwerk. Want wanneer kan je anders vanuit je bad van kunst genieten? Ik lees met plezier jullie verslagen mee. Naoshima was het meest zuidelijke punt van onze reis. En in april willen we daar de draad weer oppakken. Veel plezier verde

  Beantwoorden
  • Hè Simone de tip voor de Onsen kwam te laat. En wat een heerlijk vooruitzicht om in april verder te reizen in Japan. Misschien komen er nog tips voor jullie. We zijn nu in Nagasaki aangekomen. Via Itsukushima Shrine. Foto’s en verslag volgen.

   Beantwoorden
 2. Mooi die beelden tuin. Leuk om het verslag te volgen.
  Is er ook brood te koop?
  Want had in China een rondreis: ontbijt – lunch – diner = met rijst.
  Terug in NL heb ik maanden geen rijst mee gegeten.
  Noashima kunst 9 heeft een vriend ook gefotografeerd en afgedrukt groot in breedbeeld.
  die pompoen doen het goed.
  Nog veel plezier in NIPPON

  Beantwoorden
  • Hoi Bram. Rijst Is voor ons geen straf. En in Japan krijgen we naast rijst noedels te eten. Brood eet ik in Nederland ook niet.
   Heb je de foto’s op de kunst pagina al gezien? Veel plezier met volgen.
   Groet Netty
   ps Han is vandaag jarig. Ga gerust langs.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.