Nagasaki Deshima Vredespark en Tempels

Een eigen appartement op de negende verdieping zorgt voor een thuisgevoel. We installeren ons en worden voor het eerst afgezet bij het afrekenen van het ‘soulfood’. Uiterst slecht voor hun karma. Na ons ontbijt, stallen we de bagage op het station en besluit Milan toch geen fiets te huren. Na het bezoeken van de Nederlandse handelspost Deshima scheiden onze wegen vanmiddag.
In 1641 is de handelspost van Hirado naar het kunstmatige eiland Deshima in Nagasaki verhuisd en kregen de hollanders het alleenrecht op de handel dat allemaal via een smal bruggetje wordt overgebracht. Suiker vormt de basis van de handel. Tijdens de bezetting van Napoleon is Deshima het enige stukje Nederland op aarde. Vanaf 1858 is Deshima een consulaat in plaats van een handelspost die 218 jaar actief is geweest.
Ik vertrek naar het vredespark met de tram. Milan gaat op stempeltempel jacht in een lange straat tegen de berg op. Om half drie zien we elkaar weer op het station, schaffen een mooie bentobox aan en reizen we naar Beppu. In de trein boeken we een airbnb waarvan de host ons komt ophalen.

Milan: Na Deshima neem ik lijn 2 tot het eindpunt. Daar begint de tempelstraat. Na eerst nog een Shrine te hebben bezocht begon een lange rij boedistische tempels. De 1e tempel die ik bezocht bleek een chinese tempel (met gezang) te zijn met een chinese dame die zo vriendelijk was om mij op de foto te zetten. Ik kreeg nog complimenten van haar om mijn uitspraak van het Japans. Hier waren de Shuin al van te voren gemaakt en ze heeft het velletje in mijn boekje geplakt. Daarna ging ik verder op jacht naar andere tempels. Een aantal keer de trappen opgelopen om er achter te komen dat of de tempel gesloten was of dat men er geen Shuin gaf. Dit alles tijdens temperaturen ver boven de 30° en een heel hoge luchtvochtigheid. Na 1,5 uur had ik het wel gezien en was 4 Shuin rijker en ben met de tram weer naar het station gegaan waar ik Netty trof om naar Beppu te reizen.


Shinkansen Kamome naar Nagasaki


Kamome 1ste rang naar Beppu

Gezang in de Chinese tempel

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/var/www/clients/client26739/web32825/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.

4 gedachten over “Nagasaki Deshima Vredespark en Tempels”

 1. Beste Netty en Milan,

  Ik heb alweer genoten van het reisverslag, de filmpjes en de foto’s. Jullie zien het echte Japan, lijkt me. Vraagje: vinden mensen het geen probleem als je ze fotografeert?

  Beantwoorden
  • Hoi Anne-Marie.
   Ik ben nog steeds erg verbaasd dat de Japanners het geweldig vinden als je ze op de foto zet. Ze reageren altijd enthousiast. Of ze geven geen krimp. Alleen de zwerver draaide zn hoofd weg na de eerste foto. Het individu heeft hier een hele andere betekenis. Je bent een van het geheel en opvallen Is gelijk aan buiten de groep staan. Ze proberen ons zoveel mogelijk te helpen en zijn bezorgd dat het ons zo heel alleen met zn tweetje niet gaat lukken. De Japanners reizen zelf meestal in een groep. Hoe verder we in de minder toeristische stukken komen hoe meer we dat merken.
   Leuk om te lezen dat je ervan geniet.
   Xn

   Beantwoorden
 2. Wat zien en doen jullie veel! En al dat heerlijke en mooie eten! Bestaat er een equivalent van fast food in Japan?
  Uit jullie foto’s valt me op dat de steden vaak hutje mutje vol zijn gebouwd, tegelijkertijd zie je verlaten straten, geen auto’s , wat een rust!
  Het huis van de eerste Nederlandse kapitein in Deshima heeft een interessante combinatie van Hollands meubilair in een verder Japanse inrichting. Zijn jullie ook nog iets over Dr.Siebold tegen gekomen in Deshima?
  Kus voor jullie allebei xx

  Beantwoorden
  • We zijn niet naar Japan gekomen om aan het strand te liggen 😉 Van het ontbijt hebben we niet zoveel foto’s omdat we dat bij de Airbnb zelf moeten regelen. Het is elke dag een stuk fruit, een rijstbal en een bakje yoghurt. Om dat er elke dag op te zetten wordt wat saai. Je hebt allerlei kleine tentjes waar je snel wat te eten kunt kopen. Restaurants zijn bijna altijd gespecialiseerd in één soort eten: sushi, ramen, udon, yakitori, okonomiyaki, etc.
   Op straat mag je geen auto’s parkeren. hooguit even stoppen om uit te laden. Als je bij je huis geen parkeerplaats hebt krijg je geen vergunning voor een auto. Straten zijn ook vaak heel smal en dan zou niemand er meer door kunnen.
   In Nagasaki is een straat naar dr. Siebold genoemd en er is een museum (niet bezocht overigens). Er is ook een graf van z’n vrouw maar dat lag zo hoog op een heuvel dat ik dat heb overgeslagen. Het was bloedheet en door de luchtvochtigheid niet te doen.
   We hebben nu 3 dagen Beppu achter de rug en gaan straks met de ferry naar Yamawahata op Shikoku-eiland. Vandaag een reisdag en morgen en overmorgen een deel van de Ohenro pelgrimstocht doen. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Shikoku_Pilgrimage De hele route is 88 tempels en zou te voet 2 maanden duren. Het aftellen is begonnen over een week zijn we helaas weer thuis. Ik zal de vriendelijkheid gaan missen. Kus terug van ons beiden xx

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.