Laatste 2 dagen Tokyo

UPDATE: Op 9 september zijn we thuis gekomen, maar door drukte, etc. is dit bericht pas op 19 september geschreven.

Na het bezoek aan Keith in Toyota zijn we gedrieën naar Tokyo gereisd. Met onze railpass konden wij 1e klas reizen en hebben voor Keith het verschil betaald zodat we samen konden reizen. Op het perron wilde Keith nog wat te eten kopen en wij bleven op de op het perron aangegeven plek wachten. De trein kwam binnen en zijn alvast ingestapt. Binnen bleek er iemand op Netty’s plek te zitten. Gek, want dat hadden we niet eerder meegemaakt. Keith zagen we ook niet en de trein reed alweer. De treinen komen hier zo snel achter elkaar binnen en zijn ook weer snel weg. Uiteindelijk bleken we in een Nozomi ingestapt te zijn en daar geldt onze pass niet voor. Ondertussen stuurde Keith al een berichtje waar we uithingen. We mochten niet in de 1e klas blijven zitten en moesten naar de 2e klas niet gereserveerde plaatsen. Netty wilde in de hal wachten tot het volgende station. Dat lag op meer dan een uur rijden, dus toch maar met al onze bagage de trein door. In Yokohama uitgestapt en gewacht op de trein waar Keith in zat. Nog 11 minuten samen in de 1e klas kunnen zitten 🙂 In Tokyo nog samen geluncht en toen met de trein richting vliegveld, onze Airbnb lag daar vlakbij. Keith ging een weekendje naar het zuiden van Kyushu. In de trein bleek dat we in een Express zaten en niet zouden stoppen op onze halte. De hele vakantie is het ons gelukt om zonder fouten met de trein te reizen en deze dag ging dus alles mis. Op het vliegveld afscheid genomen van Keith en met een lokale trein naar onze Airbnb. We kregen een mailtje dat de electra was uitgevallen en we kregen een kamer op de begane grond. Het appartement leek in de verste verte niet op wat wij geboekt hadden. Sammie (host) wilde ons de schoonmaakkosten teruggeven. Daar heb ik geen genoegen mee genomen en bij thuiskomst contact gezocht met Airbnb. Dat hadden we gelijk moeten doen (les geleerd voor de toekomst), maar uiteindelijk krijg ik €75 terug (1 nacht + schoonmaakkosten).
Die donderdag zijn we de stad niet meer ingeweest en onze energie gespaard voor de vrijdag. Vrijdag zijn we naar Akihabara (electronica/gadgets heaven) gegaan en heb ik een nieuwe hoofdtelefoon gekocht. Nog wat andere winkels afgegaan op zoek naar cadeautjes voor het thuisfront. Na de boodschappen naar een politiestation om nogmaals aangifte te doen van vermissing van mijn hoofdtelefoon. In Kyoto had de politie gezegd dat ik dat in Tokyo moest doen omdat daar de vermissing had plaatsgevonden. Na verschillende keren met een tolk te hebben gesproken een formulier meegekregen voor de verzekering. ’s Avonds zouden we Kikuchi-san ontmoeten bij haar hotel in de buurt van Tokyo station. Het was toch lekker weer en boven de grond zie je meer dan eronder, dus zijn we lopend naar Tokyo station gegaan. Dit station heeft wat weg van het CS in Amsterdam, jammer dat het hele stationsplein één grote bouwput was. In het hotel gewacht op Kikuchi-san en daarna lekker gegeten in een restaurant onder het station. Het was vrijdagavond en het begin van het weekend, want alle restaurants waren overvol met salarimen die met elkaar dronken en eten. Na het eten afscheid genomen van Kikuchi-san en met de metro naar onze Airbnb voor de laatste nacht. Onze bagage ingepakt en op tijd naar bed.
De volgende ochtend het laatste ontbijtje en op naar het vliegveld. We waren te vroeg om onze bagage af te geven. Er moest eerst nog een andere vlucht afgehandeld worden. Onze stokken moesten worden ingepakt in plastic, ze waren te lang om mee aan boord te worden genomen. Na de security langs de duty free shop om het laatste geld uit te geven aan thee en een cadeau te kopen voor Pia en Maureen. Kikuchi-san had ons geld gegeven om een cadeautje te kopen als dank voor de handtas. Om 12:35 vertrokken we uit Tokyo en daarmee kwam een einde aan een onvergetelijke reis van 4 weken.
Ik heb nog een pagina toegevoegd genaamd routes. Hier kunnen jullie zien wat we afgelegd hebben in Japan, dankzij de locatiegeschiedenis van Google Maps.

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/var/www/clients/client26739/web32825/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.

De foto’s van onze Airbnb zoals ie geadverteerd stond en hoe het er uiteindelijk uitzag.

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/var/www/clients/client26739/web32825/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.

Uit elk apparaat kwam reclame in deze winkel. Een compleet gekkenhuis.

Een laatste 360 foto van onze Airbnb.


Tokyo 7 sept spoorwegovergang


Tokyo 8 sept gokhal gekken- in warenhuis


Oversteken achter het station Tokyo


Tokyo 8 sept bewegwijzering

4 gedachten over “Laatste 2 dagen Tokyo”

 1. Ha nettu en milan, Wow wat zijn die 4 weken snel omgegaan en wat een avontuurlijke reis, zo heb ik meer indrukken van japan gekregen! Veel dank en eens tot ziens, xx joke

  Beantwoorden
 2. Dank Joke. Het was een waargenoegen om zoveel mee belevers te hebben op deze reis. Vaak dacht ik ah dat zou Joke prachtig vinden of hier zou Patty van genieten of Ineke, Annemarie, Marit, Han, Pia, Marij, Henk of Nikki of Arda enz. Zo groeide mijn geluk om mee te mogen op deze reis en te genieten van dit mooie land en de wonderlijke kanten van de samenleving in Japan. Ik ben Milan eeuwig en aan jullie dankbaar voor het genoegen van het delen.

  Beantwoorden
 3. Hoi Milan, leuk je gisteren weer gezien te hebben, en wat een mooie reis heb je gemaakt. Japan is en blijft een bijzonder land
  Groet John

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.