Hieronder de blog van 2017

Hierboven komen de berichten van mijn pelgrimstocht op het eiland Shikoku. In 2017 hebben Netty en ik een rondreis door Japan gemaakt en hebben op Shikoku 15 tempels bezocht. Eenmaal thuis een boek gelezen van Yvonne Schoutsen (De Magie van Shikoku), wat mij ontzettend aangreep. Via Yvonne ben ik bij Dennis Prooi terecht gekomen (zoek op Youtube of op https://www.facebook.com/search/top/?q=dogyo%20ninin ) die een cursus organiseert over deze pelgrimstocht. Door dit alles ben ik ook aangestoken om de pelgrimstocht te doen. Ik ga dit doen met de auto zoals veel Japanners dat doen. Veel oudere Japanners doen dit via georganiseerde busreizen in ruim een week.

Mijn verslagen komen hierboven te staan met de laatste altijd bovenaan. Jullie kunnen net als bij mijn vorige reis reacties achterlaten bij de berichten. Veel plezier met mijn webblog.

2 gedachten over “Hieronder de blog van 2017”

 1. Milan
  Buen camino……
  Ik ga je berichten lezen natuurlijk.
  Ik heb inmiddels mijn data vastgezet voor mijn pelgrimage te voet 28 september 2019 tot en met 28 november 2018. Ik begin gewoon bij tempel 1 en eindig als het goed is binnen 8 weken ook weer bij tempel 1. Net zoals jij heb ik er heel veel zin in en met name het wandelen, de ontmoetingen, de cultuur etc. Mocht je mijn berichten willen lezen dan even inschrijven op mijn weblog: http://www.bertgorter.waarbenjij.nu
  Wanneer gaan jullie???

  Nogmaals succes en wellicht later tot ziens.

  Bert (mede cursist..cursus)

  Beantwoorden
  • Bert, deze keer ga ik alleen. Vijfenhalve week, waarvan 4 weken voor 88+20 tempels op Shikoku en daarna naar Koyasan. Nog een paar dagen Nara en dan weer naar Osaka om huiswaarts te keren. Ik heb er heel veel zin in en ga mijn best doen om een blog met foto’s, filmpjes, geluiden, etc. bij te houden.
   Ik hoop dat er in de zomer nog een henromeet wordt georganiseerd voordat Dennis naar Hong Kong vertrekt. Wellicht dat we elkaar daar zien.
   Milan

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.